Videolu Anlatımlar

Web Sitesi Açmak İçin Domain Önerileri

Burada şuan için boşta olan farklı blog isim tavsiyelerinde bulunacağım. Yapmanız gereken aşağıdaki isimlerin boş olup olmadığını denemek.

Şuan Boşta Olan Domain Önerileri

Bu alan adları bu makale yazıldığında boşta olanlardır bazıları sizden önce alınmış olabilir. Umarım işinize yarar. Burada önemli olan bu örnekleri kullanarak sizin yaratıcı domain isimlerini üretebilmeniz.

Instagram İsim Önerileri
Instagram kullanıcı isim önerileri bu konuda size fikir verebilir. Bu yazımıda incelemenizi tavsiye ederim.

Arama sonuçlarında ilk sıra sahibi olmak için doğru alan adını bulmak hatta anahtar kelimeyi domain içinde geçirmek önemli olabilir.

Hangi konuda blog açacağınıza kara vermediyseniz en çok tıklanan blog konuları , para kazandıran blog konuları , ilginç blog konuları gibi blog veya website konularına bakabilirsiniz.

Moda Domain Önerileri

Moda konusunda bir çok domain üretilebilirsiniz. Özellikle domainin içine moda kelimesini yazdığınızda birçok domainin boşta olduğunu göreceksiniz. Aşağıda eklediğim domainler şuanda boşta.

modaveblogger – modaciblog – fashionblogcu – blogcumodaci – modaninblogu – ruyamoda – modations – modalous – modalistic – modatural – modauzman – modaeksperi

Makyaj Domain Önerileri

Makyaj domainleri için verdiğim örneklere ek olarak siz de sadece isimsoyisim.com şeklinde domaininizi alabilirsiniz. Son günlerde bir çok blogger sadece kendi ismini kullanarak marka oluşturmaktadır.

makyajtrendi – trendymakyaj – makyajbenim – boyadegilmakyaj- fenomenmakyaj – instamakyaj

Sağlık Domain Önerileri

Sağlık konusunda domain bulmak ne yazık ki daha zor diyebilirim. Bundan en büyük sebep sağlık sektörünün çok değerli olması ve reklam verenlerin sitelere reklam verirken ciddi paralar ödemeleri. Hal böyle olunca bir çok kişi onlarca domain kayıt ediyor, belki ilerde satabilirim düşüncesiyle.

saglikolsun – saglikvesen – herkesesaglik – oncesaglik – sagsalim – saglikbox – saglikdukkani

Teknoloji Domain Önerileri

En fazla çeşidin bulunduğu kategori teknoloji diyebilirim. Her türlü teknolojik alet ve parçası ile site, blog açmak mümkün. Zaten sizde domainleri denediğinizde alternatifleri bulacaksınız.

teknolog – teknoguru – teknoeksper – techuzi – techabi – teknolojikfare- teknolemur

Diğer kategorideki siteler içinde yine yukardaki domainlerin sonralarına gelen eklerden türetme yapılabilinir.

Blog Domain Önerileri

Bu sektör için tavsiyem ilk önce kendi isminiz soyisminiz ile bir site açmanız. Ancak kendi isminiz ve soyisminiz ile açmak istemiyorsanız o kadar çok alternatifiniz var ki:

# Domaininizde renkleri kullanın;
Gunmavi, aymavi, ecemavi vs gibi kelimeler türetebilirsiniz.

# Uzmanlık alanınızı kullanın;
Ayseteacher, aysehoca, guruahmet vs…

# Sevdiğiniz hayvanları domainde kullanabilirsiniz;
MendeburLemur, gevezepapagan vs…

# Sebze veya meyve isimlerini domaininizde kullanabilirsiniz;
Saricilek, morkavun, karabadem vs…

# Kitap isimlerinden veya hayali kahramanları domaininizde kullanabilirsiniz.
pelerinlikiz, mordan, cizmelikedi vs…

Blog domaini için isim ararken illa anlamlı birşeyler bulmak zorunda değilsiniz. Yaratıcı olup kendi domaininizi türetebilirsiniz. Zaten unutulmaması gereken olay sitenize girecek olan kullanıcılar sizin alan adınızın ismini bildiği için değil, google aramalarında sitenizde yazdığınız konulara denk geldikleri için girecekler.

E-ticaret Sitesi Domain Önerileri

E-ticaret sitelerinde domain konusunda en önemli kısım hatırlanabilir, akılda kalıcı bir domain bulmanızdır. Satacağınız ürün tek kategorideyse ( yani sadece armut satacaksanız ) o kelimenin sonunda -pazari,-avm,-dukkani,-deposu,-merkezi gibi kelimeler ekleyerek deneyin.

Bu gibi uzantıları dolu ise anlamsız bir kelime kullanarakda markanızı oluşturabilirsiniz. (Zubazar, yakule vs gibi) Veya markalaşma adına kendi işletme adınızı kullanabilirsiniz.

Alan Adları Bulmanıza Yarayacak En İyi 3 Site

Domain ismi bulmak için internet üzerinde herhangi bir ücret vermeden deneyebileceğiniz bazı siteler mevcut. Bu siteler ile almak istediğiniz domainleri deneyebilir değişik uzantılarını kontrol edebilirsiniz.

Hostinger

1- Hostinger – Domain bulma, uzantı sorgulama aracı

Dünyanın 78 ülkesinde hizmet veren host ve domain firması olan hostinger’i kullanarak alacak olduğunuz domainin .com .net .org gibi farklı onlarca uzantısını kontrol edebilirsiniz.

İlla domainlerin .com uzantısını almak zorunda değilsiniz. Zaten sizinde göreceğiniz gibi bir çok domainin .com uzantısı dolmuştur.

.com uzantısından sonra tercih edebileceğiniz uzantı .net olmalı en son .org veya info ya bakılmalıdır. Web sitenizi bu uzantılar ile açmanızın herhangi bir dezavatajı yoktur. Sadece hatırlanma açısından .com öncelikle tercih edilmelidir.

DomainR

2- DomainR – Anahtar kelime fikirleri

Tam olarak hangi domaini alacağınızı bulamadıysanız domain içinde geçmesini istediğiniz kelimeleri yazarak farklı domain fikirlerini görebilirsiniz. Özellikle ingilizce domain türetmede çok iyidir. Türkçe için bu gibi bir site ne yazık ki yok. Siz oradaki örneklere bakarak denemeler yapabilirsiniz.

Genellikle türkçe için anlamsız domain isimleri türetmek için kullanılabilinir. Mesela ben “moda” kelimesi için denediğimde bana modations “modalous, modalistic, modatural” gibi kelimeler türetti. Siz de bu şekilde üretmeyi tercih edebilirsiniz.

NameCHK

3- Namechk – Domain sosyal medya hesapları sorgulama

Domaini buldunuz ancak sosyal medya hesaplarının alınıp alınmadığına emin değilseniz bu sitede açacak olduğunuz sitenin sosyal medya uzantılarını kontrol edebilirsiniz.

Özellikle kurumsal firma çacak arkadaşlara önerim domain isminizin instagram,facebook ve twitter gibi alanlarda alınıp alınmadığını kontrol etmeniz olacaktır. Sizin adınıza açılan bir instagram hesabında başkasının ürünlerinin satılması hoşunuza gitmeyeceğini düşünüyorum.

Generator Dediğimiz Siteler ile İsim Önerileri

Yukarıda bahsettiğim sitelere ek olarak bazı siteler isim türetme için kullanılabilinir. Ben bu konuda es-anlam.com gibi bir kelimenin eş anlamlısını bize veren sitelerin tercih edilmesinden yanayım. Generator tarzındaki siteler ne yazık ki ingilizce dilinde kelime türettiğinden çok bir işe yaramıyor diyebilirim bizim için.

Kolay Alan Adı Türetmek

Kolay alan adı türetmenin bir başka yoluda domain sonlarına;

-rehberi -hocasi -360 -uzmani -sayfam -guru -merkezi -pazari -sepeti -noktasi -blogu -zamani -vadisi -analizi -piyasasi -kolik -takip -dukkani -eksper -evi -mekani -sever -cini

gibi kelimeler ekleyerek domain türetmektir. Örnek: blogrehberi, bloghocasi, blog360, bloguzmani vs.. gibi düşünebilirsiniz. Bu ekler bir çok popüler sitenin ekleri aslında. Siz de kendi uzmanlık alanınızın sonuna bu ekleri getirerek domain sorgulaması yapıp web siteniz için domain bulup, açabilirsiniz.

Domain ismini buldunuz ama içini nasıl doldururum diye düşünüyorsanız 101 blog konusu önerileri yazımda 100’den fazla “acaba bloguma ne yazabilirim” tarzında konuyu bulabileceğiniz makalemi incelmeyi unutmayın.

Eğer domain önerileri konusunda aklınızda bazı fikirler oluşmaya başladıysa blog nasıl açılır yazısına göz atmanızı öneririm. Bu yazımda adım adım nasıl blog açacağınızı en ince ayrıntısına kadar anlattım. Video ve resimlerle de güncelledim.Umarım yardımcı olabilir.

Picture of Mehmet Erbay
Mehmet Erbay

Özet geçiyorum :) Blogger baba, bilgisayar teknisyeni, 10 yıldır online dünyada.

Nereden Başlanmalı?

Blog nasıl açılır

Blog Nasıl Açılır?

Adım adım blog veya web sitesi açmanızı sağlayacak bir rehber. 2020 Yılı için google uyumlu bir site/blog nasıl açılır?

blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak kendi blogunuzdan ne kadar para kazanırsınız? 1000 kişi sitenizi ziyaret etse kazancınız ne olur?

Son Yazılar

Hangi Konuda Yardıma İhtiyacın Var?

blog nasıl açılır

Site/Blog Açmak

Tüm Detaylar

wordpress güvenlik

Site Güvenliği

Siteni Koru

Wordpress hatalar

Wordpress Hatalar

Hata Kodları

wordpress site hızlandırma

Wordpress Hız

Daha Hızlı olmak

Wordpress Seo

Wordpress Seo

Google 1. Sayfa

internetten para kazanmak

Para Kazanmak

Tüm Detaylar

Rehber Makaleler

Bilgi paylaştıkça güzel :) Yazılarımın başkalarına ulaşmasını aşağıdaki paylaş butonları ile yaparsan çok sevinirim.
Mehmet Erbay
Mehmet Erbay
Blogger

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir