E-Ticaret’e başlamayı düşünüyorsunuz; İş fikriniz, modeliniz, yol haritanız ve üretim planlarına kadar her şey hazır ancak bu iş fikrini hangi e-ticaret paketiyle verimli olarak pazarlayabileceğinizi bilmiyorsunuz. Ben de bu düşünceye kapılan ve belirsizliğe düşen kişiler için bu makaleyi yazmaya karar verdim. Bu içerikte, sizlere en iyi e-ticaret paketlerini artıları ve eksileriyle sunmaya çalışacağım. Keyifli okumalar.
Paketleri sıralamaya başlamadan önce kısa bir bilgi vermek istiyorum. Aşağıda sıralayacağım her paketin kendine has artı ve eksileri bulunuyor. Bu artı ve eksilerin size avantaj ya da dezavantaj getirip/getirmeme durumu, tamamen sizin ve işinizin profiliyle alakalı. Örneğin teknik bilginiz az ise sizin için teknik bilgi gerektirmeyen bir e-ticaret platformu doğru seçim olacaktır ve yüksek teknik bilgi gerektiren bir e-ticaret platformu size dezavantaj olarak geri dönecektir.
Tam aksine yüksek teknik bilgisi olan biriyseniz de bu senaryonun tam tersi yaşanacaktır. Bunun dışında iş modelinizin sunum şekli de seçeceğiniz platformda etkili olacaktır. Örneğin, müşterilerin yüksek desteğe ihtiyacı olan bir iş modeline sahipseniz destek kısmı efektif olan bir e-ticaret paketi seçin. Sadece bir örnek.
En İyi E-Ticaret Paketleri
1. Shopify
Shopify, en popüler e-ticaret paketlerinden biri. Üst düzey teknik bilgi gerektirmeyen alt yapısı, bu işlere yeni başlayan ve yeterince teknik bilgiye sahip olmayan kişilere büyük bir kolaylık sunuyor.
Shopify’in en güzel özelliklerinden biri büyük bir tema havuzu olması. Bu tema havuzundan iş modelinize uygun olanı seçip hemen düzenlemeye başlayabilirsiniz. Teknik bilgi gerektirmediği için temayı düzenlerken neredeyse hiç zorlanmayacağınıza emin olabilirsiniz. Temanızı şekillendirdikten sonra birkaç görsel de eklemek isterseniz Shopify’in size bir sürprizi daha var: Ücretsiz stok görsel havuzu. Bu havuzu kullanarak telif hakkı derdine takılmadan dilediğiniz kadar kaliteli görsele sahip olabilirsiniz.
Shopify üzerinden kurulan e-ticaret siteleri yüksek derecede bir müşteri desteğine sahip. Müşterilerinizle canlı chat olanağı gibi pek çok online destek aracı ile irtibat kurabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, Shopify da müşterilerine çok kapsamlı bir destek sunuyor. Aldığınız pakete bağlı olarak, sitenizin bir logosu için bile bir danışman talep edebiliyor ve sorununuzu hızlıca çözdürebiliyorsunuz. Yeni başlayan ve fazla bilgili olmayan kişiler için bir iyi özellik daha!
Shopify, barındırdığı e-ticaret sitelerine limitsiz hosting imkanı sunuyor ve kapsamlı bir SEO analiz raporunu site sahiplerine iletiyor. Bu raporda, müşterilerinizin sitenizde ne kadar durduğu ve neler yaptığı gibi kritik bilgiler elde edebiliyor ve bu bağlamda sitenizi yahut iş modelinizi ona göre şekillendirebiliyorsunuz.
Bu özelliklere baktığınızda Shopify, kendisine rahatlıkla en iyi e-ticaret paketleri arasında yer buluyor.
Shopify, aylık 29$, 79$ ve 299$ olmak üzere 3 farklı üyelik planına sahip. Detaylarını kendi web sitelerinden öğrenebilirsiniz.
2. Hostinger + WooCommerce Kombinasyonu
Eğer tek limitinizin hayal gücünüz olmasını istiyorsanız ve bu işlerde biraz da bilginiz varsa, size tavsiyem kesinlikle bu kombinasyondur.
Bilmeyenler için WooCommerce, WordPress için bir e-ticaret eklentisi. Herhangi bir WordPress tabanlı siteyi, WooCommerce kullanarak donanımlı bir e-ticaret sitesine dönüştürebiliyorsunuz. Yani WooCommerce, sadece Hostinger ile çalışan bir sistem değil, bunu netleştirelim.
Peki neden Hostinger ile kombinlemesi daha güçlü sonuçlar doğuruyor? Sebebi şu: Her ne kadar WooCommerce çok güçlü bir eklenti olsa da, beraberinde birkaç eklenti ve uygulama daha kurulması gerekiyor verimli çalışması için. Yani sadece WooCommerce kurup donanımlı bir e-ticaret sitesi elde edemiyorsunuz, desteklenmesi için birkaç kurulum daha gerek. Hostinger, sunduğu WooCommerce hosting planlarıyla bu ek kurulumları sizin için yapıyor ve kurulumunda yardımcı oluyor. Dolayısıyla çok daha etkili bir e-ticaret sistemine sahip oluyorsunuz Hostinger WooCommerce çözümleri ile.
Tema ve çeşitlilik konusunda WooCommerce ciddi çeşitliliğe sahip. En iyi WordPress e-ticaret temaları isimli makalemde bahsettiğim gibi, pek çok tema WooCommerce ile uyumlu çalışıyor.
Başta da dediğim gibi, eğer tek limitin hayal gücünüz olmasını istiyorsanız paketiniz budur. Ciddi teknik bilgiye ihtiyacınız yok, ama hiç yok dersem de yalan söylemiş olurum. Başlangıç için destek alarak başlayabilirsiniz.
Bu makalede bahsettiğim 2 paket de gerçekten güçlü paketler, ne kadar güçlü olduklarını kullanacak kişi ve üzerlerinde kullanılacakları proje belirliyor. Başta da bahsettiğim gibi, üst düzey teknik bilgisi olan ve sitesi üzerinde tam denetim isteyen birinin kullanacağı paket ile, bu işlere yeni başlayan ve basit düzenlemeler isteyen birinin kullanacağı paket aynı olmayacaktır. Ancak en iyi e-ticaret paketleri altında sunduğum 2 paketin de bir e-ticaret sitesinin sahip olması gereken temel özellikleri içerdiğini söyleyebilirim.
.:: Umarım makale faydalı olmuştur, görüşleriniz ve sormak istedikleriniz için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.