Videolu Anlatımlar

Blog Seo Ayarları – 10 Temel SEO Tavsiyesi

Blog Seo Ayarları

Blog seo ayarları konusunda merak ettiğiniz bir çok şeyi makalemde bulacağınızdan eminim. Temel tavsiyelerin üstüne detaylı bir inceleme okumak isteyenleri google ilk sayfada çıkma yazımı da okuyabilirler.

İnternet ortamında sahip olduğunu web sitenizin arama motorlarında daha ön sıralarda olması ve daha kolay ulaşılabilmesi için bazı ayarlamalar yapmak, sitenizde yapacağınız bazı işlemlerle birlikte; varlığını sürdürdüğü süre içersinde dikkat etmeniz unsurlar vardır.

Bunlara dijital ortamda SEO yani Search Engine Optimizasyon adı verilmektedir. Bir blog açtığınız zaman isteyeceğiniz en temel şey; en fazla insanın yazılarınıza ulaşmasıdır. Bunu da, SEO yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi sizlere blog siteniz için 10 SEO tavsiyesi vereceğiz. Henüz bloğunuzu açmadıysanız blog nasıl açılır sayfamızdan detayları incelemenizi tavsiye ederim.

Temel Blog Seo Ayarları – 1. Bölüm

Bu bölümde blog sitenizin seo ayarında dikkat etmeniz gereken 5 maddeyi açıkladım. Bunlar blogunuzun seo ayarlarını yaparken dikkat etmeniz gereken temel maddelerdir. 

  • Anahtar Kelimelerinizi Sorulara Cevap Olarak Belirleyin

Arama motorlarına baktığımız zaman, eskiye göre artık daha kaliteli algoritmalara sahip olduklarını görebiliriz. Bununla birlikte, insanlara arama motorlarına genellikle sorular sormaktadır. Nedir, nasıldır, kimdir, neden gibi sorulara cevap verecek tarzda ve hedef kitlenizi iyi tanıyarak yöneltecekleri sorulara cevap vermeniz, sizlere oldukça kaliteli sonuçlar sunacaktır. Her zaman kaliteli sonuçlar elde edip, arama motorlarında oldukça iyi sonuçlar almak için, anahtar kelimelerinizi soru/cevap şeklinde yapılandırmanız gerekecektir.

  • En Önemlisi İçerik Kalitesi ve Kalitedeki İstikrar

Bir internet sitesinin yapı taşlarını içerikler oluşturur. İnsanlar sitenize içeriklere ulaşmak için girer, her zaman içeriklerle ilgilenir. Bu nedenle, sitenize ekleyeceğiniz içeriklerin daima kaliteli olması gerekir. Blog yazmak ve yazarken her zaman kaliteli, insanlara bilgi veren tarzda içeriklere sahip olmanız, sizlere üstün başarı sağlayacaktır. Ancak, bunu istikrarlı bir hale getirmeniz gerekecektir. Her zaman aynı kalitede ve her zaman iyiye giden bir tablo çizdiğiniz sürece, başarı sizinle olacaktır.

  • İçeriklerinizde Özgün ve Konuyla Alakalı Görsellere Yer Verin

Düz bir yazıyı standart bir insanın okuma oranı %20’dir. İçerikleri hangi mecrada yayınlıyor olursanız olun; görsellerle desteklemeniz okunma katsayısını yükseltecektir. Aynı zamanda, SEO içinde gerekli olan görsellere yer vermek, alakalı ve kaliteli seçimler sonucunda sizlere etki sağlayacaktır. Her zaman paylaştığınız içeriklere görseller ekleyip, araları da resim veya fotoğraflarla süslemeniz yerinde bir karar olacaktır.

  • Anahtar Kelimelerinizi Doğal Yolla Yazılmış Uzun Şekliyle Tercih Edin

Her site sahibi bir kullanıcıdır. Site sahiplerinin kullanıcı olduğu zaman yaptığı aramaları baz alarak, siteleri ve hedef kitleleri için seçecekleri anahtar kelimelere özen göstermeleri gerekir. Bu nedenle, kalıplaşmış keywords yani anahtar kelimelerden uzak durarak, her zaman sizlere fayda sağlayacak daha doğal ve aranma potansiyeli yüksek olan anahtar kelime seçimine dikkat etmelisiniz.

  • Her Zaman Uzun Vadede Etki Edecek İçeriklere Önem Verin

Sitenizin amacına, temasına ve hitap edeceğiniz kesime göre ayarlamanız gereken içeriklerin, uzun vadede sizlere yarar sağlaması, her an aranacak potansiyelde olmasına dikkat edin. Sizin siteniz haber sitesi değilse; anlık içerikler fayda sağlamaz. Mesela sağlık konusunda karşımıza çıkan bu içeriklere örnek olarak; ‘’Kış aylarında ne içilir’’ şeklinde bir içerik işinizi görecektir.

Temel Blog Seo Ayarları – 2. Bölüm

Bu bölümde temel teknik seo bilglerine yer verdim. Bu bilgiler 1. bölümdeki maddeler uygulandıktan sonra dikkat etmeniz gereken çalışmalardır.

  • Kaliteli SEO Eklentileri Edinin

Bu madde daha çok, WordPress tema kullananlar için geçerlidir. WordPress tabanlı temalarda oldukça sık rastladığımız SEO eklentilerinden birisine sahip olarak, istediğiniz başarılı sonuçlara bir adım atabilirsiniz. Ayarlamalarınızı ve isteklerinizi sizlere göstereceği gibi; her zaman başarılı sonuçlar içinde bir eklenti edinmeniz kaçınılmaz olabilir.

  • Her Zaman Sitenizi Güncel Tutun

Sitenizi uzun vadede güncel tutmanızın SEO açısından oldukça yararlı bir adım olduğunu göreceksiniz. Her zaman günlere yayarak ve farklı zamanları gözeterek içeriklerle süslemeniz gerekebilir. Böyle bir zamanda, istediğiniz gibi yazılar hazırlayıp depolama yapabileceğiniz gibi; günlük düzenli olarak yazılarda yazabilirsiniz. Ancak, her zaman belli bir düzeni bozmayıp, daima güncel bir siteye sahip olun.

  • Kaliteli Sitelerden Link Almanız Gerekecektir

Hit sayısı yüksek, kendini ispatlamış sitelerde sizin linkiniz yayınlandığı zaman, direkt olarak arama motoruna etki edecektir. Aynı zamanda sitenizin trafiğini de arttıracak ve tanıtımını yapacağı için, oldukça doğru bir seçim olacaktır. Her zaman parayla satın alabileceğiniz tanıtım yazıları ve siteler olduğu gibi; kendiniz hak ederek de bu link alımlarına ulaşabilirsiniz. Kaliteli sitelerden veya blog sitelerinden link çıkışı yapılması, sizlere en iyi çözüm olacaktır. Hazırlayacağınız içerikleri, alakalı bir şekilde düzenleyerek daha büyük sitelere gönderip, bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Sosyal Medya Hesapları Can Damarınız Olabilir

Sosyal medya, günümüzde bihayli popüler olmuş, herkes tarafından kullanılan ve tercih edilen platformlardır. Siteniz sosyal medyada aktif olursa; her zaman daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Facebook, Twitter, Instagram hatta Swarm gibi sosyal medya araçlarında birer hesap açarak, edineceğiniz bazı eklentilerle birlikte, sitenizde paylaştığınız tüm içerikler için eş zamanlı paylaşım yapabilirsiniz. Sosyal medya ile site hiti arttırmak yazımı okumanızı tavsiye ederim.

  • Reklamlara Önem Verin ve Kendi Reklamlarınızı Oluşturun

Dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi sektör, hangi platform veya hangi iş dalı olursa olsun; reklam ilk sırada gelir. Sitenizin reklamını yaptırmanız, dijital ortamda sizlere etki sağlayacak konulardan birisidir. Reklamları, içerikleri hazırlayarak farklı forum sitelerinde, farklı açık sitelerde yayınlayarak yapabileceğiniz gibi; halk dilinde yazılmış yazıları övücü şekilde doldurup, doğru sonuçlara erişebilirsiniz. Bu reklam konusunda sizde diğer sitelerin SEO ihtiyacını karşılamak için reklam alabilirsiniz. Hatta bu blog yazarak para kazanmak yazımı incelemenizi tavsiye ederim.

 

Picture of Mehmet Erbay
Mehmet Erbay

Özet geçiyorum :) Blogger baba, bilgisayar teknisyeni, 10 yıldır online dünyada.

Nereden Başlanmalı?

Blog nasıl açılır

Blog Nasıl Açılır?

Adım adım blog veya web sitesi açmanızı sağlayacak bir rehber. 2020 Yılı için google uyumlu bir site/blog nasıl açılır?

blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak kendi blogunuzdan ne kadar para kazanırsınız? 1000 kişi sitenizi ziyaret etse kazancınız ne olur?

Son Yazılar

Hangi Konuda Yardıma İhtiyacın Var?

blog nasıl açılır

Site/Blog Açmak

Tüm Detaylar

wordpress güvenlik

Site Güvenliği

Siteni Koru

Wordpress hatalar

Wordpress Hatalar

Hata Kodları

wordpress site hızlandırma

Wordpress Hız

Daha Hızlı olmak

Wordpress Seo

Wordpress Seo

Google 1. Sayfa

internetten para kazanmak

Para Kazanmak

Tüm Detaylar

Rehber Makaleler

Bilgi paylaştıkça güzel :) Yazılarımın başkalarına ulaşmasını aşağıdaki paylaş butonları ile yaparsan çok sevinirim.
Mehmet Erbay
Mehmet Erbay
Blogger

7 Responses

  1. bence yetersiz bir yazı olmuş herşeyin genelinden bahsetmissiniz ben şimdi blog nasıl acılır diye geldim tamam, seo ayarları kısmına gırdım hangı eklentıyı kullanıcam nasıl ayarlıcam bu sıtede gormek isterim madem blog acmayı anlatıyorsunuz sitede ama gördüğüm tamamen niche site ve kullanıcıyı çekmeye yönelik şişirilmiş bir makale kusura bakmayın ama gördüğüm bu

    1. Yücel hocam merhaba,
      SEO olayı o kadar geniş bir konu ki ben burada en temel, yapılması çok önemli olan şeylere değindim. Tabi ki kurulması gereken eklentiler ve bu eklentilerin nasıl düzenlenmesi gerektiği üzerine yazılarla desteklesem çok daha güzel olur. Umarım ilerki zamanlarda bu dediklerimi yapmış olurum. 

      Saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir